Vochtmeter voor muren kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een betrouwbare en nauwkeurige meting van uw muur.

Wanneer je je muur wilt gaan schilderen, is het belangrijk dat de muur niet vochtig is. Wanneer de muur namelijk te vochtig is, kan dit ervoor zorgen dat er schimmel ontstaat of dat de verf niet optimaal hecht aan het oppervlak. Eén manier om de vochtigheid van de muur te bepalen, is door gebruik te maken van een vochtigheidsmeter voor de muur. Hieronder zijn enkele van de beste vochtmeters die het vocht in de muur aangeven.

Waarom mogen muren niet te vochtig worden?

Bij welke vochtigheid kan ik pleisterwerk schilderen?

De beste vochtmeters voor muren

Lifegoods vochtmeter voor muren

LifeGoods digitale vochtmeter voor muren

Geschikt voor: Steen, Cement, Beton, Pleisterwerk, Muren

De digitale vochtmeter van LifeGoods is een uitstekende keuze om het vochtpercentage in de muur zelf te meten. Deze meter maakt gebruik van twee meetpinnen welke in de muur gestoken moeten worden. Het feit dat deze meetpinnen in de muur worden gestoken, zorgt ervoor dat er schade kan ontstaan aan de muur. Wanneer u van plan bent deze gaten weer te plamuren, is dat geen probleem. Wanneer u de vochtigheidsmeter in de muur heeft gestoken, zal deze de hoeveelheid vocht in de muur en de temperatuur meten. De uitslag is eenvoudig af te lezen van het LCD scherm. Een bijkomend voordeel is dat deze meter zichzelf na enkele minuten ongebruikt te zijn uitschakelt. Hierdoor gaat de batterij langer mee.

Meetbereik vocht: 0,0 ~ 60,0%

Nauwkeurigheid van ± 2%

AyeWay digitale vochtmeter

Geschikt voor: Steen, Cement, Beton, Pleisterwerk, Muren

De digitale vochtmeter van AyeWay is een kleine vochtmeter. Laat u niet afschrikken door het formaat, deze vochtmeter doet wat hij moet doen. De meter wordt standaard gekalibreerd geleverd met 4 soorten hout. Hierdoor hoeft u de meter niet zelf te kalibreren. Verder beschikt deze meter over een helder LCD scherm waarop u het vochtpercentage van de muur kan aflezen. Hierdoor weet u altijd precies wat het vochtpercentage van de muur is. Wel moet u er rekening mee houden dat de meetpinnen in de muur gestoken moeten worden om de meting uit te kunnen voeren. Hierdoor kan er schade ontstaan aan de muren. Deze schade kunt u vervolgens zelf wegplamuren. Als klap op de vuurpijl ontvang u bij de AyeWay vochtmeter ook een gratis luxe etui. Hier kan u de meter altijd veilig opbergen zodat deze niet beschadigd raakt.

Meetbereik vocht: 5,0 ~ 60,0%

AyeWay digitale vochtmeter voor muren
brennenstuhl vochtigheidsmeter voor de muur

Brennenstuhl – vochtigheidsmeter – MD

Geschikt voor: Beton, Pleisterwerk, Muren

De vochtmeters van Brennenstuhl staan bekend om goede kwaliteit en robuustheid. De meter ligt prima in de hand en is door de “hold” functie instaat om ook op moeilijke plekken de vochtigheid van de muur te meten. Dit maakt de Brennenstuhl meter geschikt voor elke klus. De meter beschikt over twee meetpinnen die doormiddel van een beschermkap worden beschermd tegen beschadiging. Deze meetpinnen moeten beide in de muur worden gestoken om de hoeveelheid vocht in de muur te meten. Daarna drukt u op de knop en de meter zal zelf het vocht in de muur meten. Wanneer u de meter drie minuten niet heeft gebruikt zal de meter zichzelf uitschakelen. Hierdoor zal de batterij langer meegaan.

Meetbereik van 5 – 50% voor hout, bij bouwmaterialen 1,5 – 33%

Waarom mogen muren niet te vochtig worden?

Wanneer muren te vochtig zijn bestaat de kans dat er schimmel ontstaat. Dit is niet alleen lelijk, maar kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw muren niet te vochtig worden. Een manier om ervoor te zorgen dat de muren niet te vochtig worden, is door de ruimte vaak te luchten. Wanneer de muren toch vochtig blijven, kan het ook zijn dat u last heeft van lekkage. Wanneer er sprake is van lekkage, adviseren wij altijd om er een loodgieter naar te laten kijken. Deze kan bepalen of het daadwerkelijk om lekkage gaat en waar de lekkage vandaan komt. Als lekkage snel wordt opgespoord, kan schimmel mogelijk voorkomen worden.

Bij welke vochtigheid kan ik pleisterwerk schilderen?

Wanneer u pleisterwerk wil gaan beschilderen, is het belangrijk dat dit niet te vochtig is. Maar wat is nu een goed vochtpercentage voordat u het pleisterwerk gaat beschilderen? Over het algemeen geldt de vuistregel dat het gehalte aan restvocht in het pleisterwerk niet boven de 2% uit mag komen.

Vochtigheidsmeter voor muren kopen

Wanneer u een vochtigheidsmeter wilt kopen, adviseren wij altijd Bol.com aan. Bol heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan vochtmeters. Hierdoor heeft u altijd voldoende keuze en besteld u niet snel met het verkeerde product.