Vochtmeter voor muren kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een betrouwbare en nauwkeurige meting van uw muur.

Wanneer je je muur wilt gaan schilderen, is het belangrijk dat de muur niet vochtig is. Wanneer de muur namelijk te vochtig is, kan dit ervoor zorgen dat er schimmel ontstaat of dat de verf niet optimaal hecht aan het oppervlak. Eén manier om de vochtigheid van de muur te bepalen, is door gebruik te maken van een vochtigheidsmeter voor de muur. Hieronder zijn enkele van de beste vochtmeters die het vocht in de muur aangeven.

Waarom mogen muren niet te vochtig worden?

Bij welke vochtigheid kan ik pleisterwerk schilderen?

De beste vochtmeters voor muren

Lifegoods vochtmeter voor muren

LifeGoods digitale vochtmeter voor muren

Geschikt voor: Steen, Cement, Beton, Pleisterwerk, Muren

De digitale vochtmeter van LifeGoods is een uitstekende keuze om het vochtpercentage in de muur zelf te meten. Deze meter maakt gebruik van twee meetpinnen welke in de muur gestoken moeten worden. Het feit dat deze meetpinnen in de muur worden gestoken, zorgt ervoor dat er schade kan ontstaan aan de muur. Wanneer u van plan bent deze gaten weer te plamuren, is dat geen probleem. Wanneer u de vochtigheidsmeter in de muur heeft gestoken, zal deze de hoeveelheid vocht in de muur en de temperatuur meten. De uitslag is eenvoudig af te lezen van het LCD scherm. Een bijkomend voordeel is dat deze meter zichzelf na enkele minuten ongebruikt te zijn uitschakelt. Hierdoor gaat de batterij langer mee.

Meetbereik vocht: 0,0 ~ 60,0%

Nauwkeurigheid van ± 2%

AyeWay digitale vochtmeter

Geschikt voor: Steen, Cement, Beton, Pleisterwerk, Muren

De digitale vochtmeter van AyeWay is een kleine vochtmeter. Laat u niet afschrikken door het formaat, deze vochtmeter doet wat hij moet doen. De meter wordt standaard gekalibreerd geleverd met 4 soorten hout. Hierdoor hoeft u de meter niet zelf te kalibreren. Verder beschikt deze meter over een helder LCD scherm waarop u het vochtpercentage van de muur kan aflezen. Hierdoor weet u altijd precies wat het vochtpercentage van de muur is. Wel moet u er rekening mee houden dat de meetpinnen in de muur gestoken moeten worden om de meting uit te kunnen voeren. Hierdoor kan er schade ontstaan aan de muren. Deze schade kunt u vervolgens zelf wegplamuren. Als klap op de vuurpijl ontvang u bij de AyeWay vochtmeter ook een gratis luxe etui. Hier kan u de meter altijd veilig opbergen zodat deze niet beschadigd raakt.

Meetbereik vocht: 5,0 ~ 60,0%

AyeWay digitale vochtmeter voor muren
brennenstuhl vochtigheidsmeter voor de muur

Brennenstuhl – vochtigheidsmeter – MD

Geschikt voor: Beton, Pleisterwerk, Muren

De vochtmeters van Brennenstuhl staan bekend om goede kwaliteit en robuustheid. De meter ligt prima in de hand en is door de “hold” functie instaat om ook op moeilijke plekken de vochtigheid van de muur te meten. Dit maakt de Brennenstuhl meter geschikt voor elke klus. De meter beschikt over twee meetpinnen die doormiddel van een beschermkap worden beschermd tegen beschadiging. Deze meetpinnen moeten beide in de muur worden gestoken om de hoeveelheid vocht in de muur te meten. Daarna drukt u op de knop en de meter zal zelf het vocht in de muur meten. Wanneer u de meter drie minuten niet heeft gebruikt zal de meter zichzelf uitschakelen. Hierdoor zal de batterij langer meegaan.

Meetbereik van 5 – 50% voor hout, bij bouwmaterialen 1,5 – 33%

Waarom mogen muren niet te vochtig worden?

Wanneer muren te vochtig zijn bestaat de kans dat er schimmel ontstaat. Dit is niet alleen lelijk, maar kan ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw muren niet te vochtig worden. Een manier om ervoor te zorgen dat de muren niet te vochtig worden, is door de ruimte vaak te luchten. Wanneer de muren toch vochtig blijven, kan het ook zijn dat u last heeft van lekkage. Wanneer er sprake is van lekkage, adviseren wij altijd om er een loodgieter naar te laten kijken. Deze kan bepalen of het daadwerkelijk om lekkage gaat en waar de lekkage vandaan komt. Als lekkage snel wordt opgespoord, kan schimmel mogelijk voorkomen worden.

Hoe werkt een vochtmeter voor de muur?

Hieronder leggen we in een paar gemakkelijke stappen uit hoe je een vochtmeter een muur moet gebruiken.

  1. Verwijder de kap van de vochtmeter zodat de meet pinnen zichtbaar zijn
  2. Zet de vochtmeter aan en wacht totdat deze helemaal gebruiksklaar is
  3. Steek de meet pinnen in de muur en wacht tot de meting voltooid is
  4. Lees het vochtigheidspercentage van de muur gemakkelijk af van het display

Welke vochtmeter is het meest geschikt voor mijn muren?

Voor het meten van het vochtpercentage van de muur zijn er grofweg twee soorten meters die je kan gebruiken. De eerste meter bevat pinnen die in de muur gestoken moeten worden om de meting te voltooien en meters zonder deze pinnen. Indien het belangrijk is dat de muur niet beschadigd wordt bij het uitvoeren van de meeting, adviseren wij om meters zonder pinnen te gebruiken. Wanneer het geen probleem is als de muur beschadigd raakt bij het meten, kan je voor een meter met pinnen kiezen. Deze zijn meestal ook goedkoper dan de meters zonder pinnen.

Hoe nat mag een muur zijn?

Dat ligt eraan wat je met de muur wilt doen. Als je de muur wilt gaan schilderen, mag het vochtpercentage niet hoger liggen dan 2%. Een goede vochtmeter kan u hierbij helpen. Bij een te hoog vochtpercentage kunnen schimmels ontstaan welke op de lange termijn schadelijk zijn voor je gezondheid. Zorg er daarom altijd voor dat het vochtpercentage van de muur optimaal is om de muur in goede staat te houden en om nare schimmels geen kans te geven.

Hoe hoog mag het vochtpercentage in de muur zijn?

Dat ligt er wederom aan wat je met de muur wilt gaan doen. Wij adviseren iedereen die een muur wil gaan schilderen om ervoor te zorgen dat het vochtpercentage van de muur onder de 2% komt. Dit zorgt ervoor dat de verf goed kan hechten aan de muur en deze niet lelijk wordt. Tevens is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de muur niet te vochtig is, omdat anders schimmels kunnen gaan groeien. Deze schimmels hebben een nadelig effect op uw gezondheid en moeten zo snel mogelijk verwijderd worden.

Hoe krijg je vocht uit de muur?

Om deze vraag te beantwoorden, is het eerst van belang om te bepalen om welk vochtprobleem het hier gaat. Deze problemen worden hieronder uiteengezet.


Optrekkend vocht: Als je last hebt van vochtplekken rond het grondniveau van de muur, heb je waarschijnlijk last van deze vorm van vochtproblemen.


Doorslaand vocht: Als de vochtplekken op verschillende hoogtes voorkomen, heb je waarschijnlijk last van dit vochtprobleem.


Condensatievocht: Deze vorm ontstaat meestal op plekken waar veel vocht voorkomt, zoals tijdens het koken in de keuken. Omdat het vocht niet weg kan, blijft het op de muren en geeft zo vochtplekken af.


Nu de soorten vochtproblemen beschreven zijn, nemen we nu de oplossingen voor deze problemen met je door.


Oplossing voor optrekkend vocht: Als je last hebt van optrekkend vocht, moet je een speciale gel in de muur aan laten brengen om ervoor te zorgen dat het opkomende water niet meer in de muren trekt. Dit moet door een gespecialiseerd bedrijf gedaan worden.


Oplossing voor doorslaand vocht: Als dit het probleem is, moet de buitenmuur aangepakt worden om ervoor te zorgen dat er geen vocht meer naar binnen komt. Dit kan gedaan worden door het voegwerk aan te pakken en een speciale coating aan te brengen die water afstotend is.


Oplossing voor condensatievocht: Zorg voor een goede ventilatie. Zet ramen en deuren open om ervoor te zorgen dat het overtollige vocht zijn weg naar buiten kan vinden.

Hoe herken je vocht in de muur?

Wanneer je last hebt van vocht in je muren, herken je dit meestal vrij snel. De plekken waar het vocht zich ophoopt zien er namelijk nat en lelijk uit. Deze plekken kunnen overal voorkomen op de muur. Vaak zien je ze terug in de hoeken of onderaan bij de grond. Als je een vochtplek tegenkomt op de muur, adviseren wij om er direct mee aan de gang te gaan om dit probleem op te lossen om erger te voorkomen. Vochtplekken die niet behandeld worden, kunnen uiteindelijk voor schimmel zorgen wat niet goed is voor je gezondheid.

Hoe herken je vocht in de buitenmuur?

Vochtplekken kunnen zowel in binnenmuren als in buitenmuren voorkomen. In de buitenmuren zijn vochtplekken op bijna dezelfde manier te herkennen als in binnenmuren. Zo hoopt het vocht zich meestal in hoeken en op het grondniveau op waar het voor problemen kan zorgen. Als je vochtplekken tegenkomt op de buitenmuur raden wij je aan om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken om mogelijk erger te voorkomen.

Bij welke vochtigheid kan ik pleisterwerk schilderen?

Wanneer u pleisterwerk wil gaan beschilderen, is het belangrijk dat dit niet te vochtig is. Maar wat is nu een goed vochtpercentage voordat u het pleisterwerk gaat beschilderen? Over het algemeen geldt de vuistregel dat het gehalte aan restvocht in het pleisterwerk niet boven de 2% uit mag komen.

Vochtigheidsmeter voor muren kopen

Wanneer u een vochtigheidsmeter wilt kopen, adviseren wij altijd Bol.com aan. Bol heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan vochtmeters. Hierdoor heeft u altijd voldoende keuze en besteld u niet snel met het verkeerde product. De Hornbach biedt ook een ruim aanbod van vochtmeters voor de muren aan.