Vochtmeter voor planten kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een betrouwbare en nauwkeurige meting van de planten.

Vandaag de dag zijn kamerplanten populairder dan ooit. Dit resulteert in het feit dat veel mensen planten kopen. Maar om langer van de plant te kunnen genieten, is het belangrijk dat deze niet te veel, maar ook niet te weinig water krijgt. Om voor een goede vochtigheid van de potgrond te zorgen, hebben wij hieronder de beste vochtmeters voor planten voor je op een rijtje gezet.

Hoe werkt een vochtmeter voor planten?

Hoeveel water heeft mijn plant nodig?

Hoe vaak moet ik mijn plant water geven?

De beste vochtmeters voor planten

emz 4 in 1 plantenvochtmeter

EMZ 4 in 1 vochtmeter voor planten

Geschikt voor: Potgrond, Aarde, Grond, Binnen, Buiten

Voor wie in de alles-in-een vochtmeter zoekt, hoeft niet verder te kijken dan de 4-in-1 vochtmeter van EMZ. Deze vochtmeter geeft je alle belangrijke gegevens over de stand van je potgrond. Deze vochtmeter meet namelijk de volgende punten voor je op:

  • De pH waarde
  • De vochtigheid van de aarde
  • Lichtmeter
  • Temperatuur van de potgrond

Het unieke design zorgt ervoor dat deze vochtigheidsmeter lekker in je handen ligt, waardoor je makkelijk de meting digitaal kan uitvoeren. Deze meter is ideaal voor gebruik in je achtertuin, moestuin, plantenbak of gewoon voor de kamerplanten in de pot. De gegevens leest u makkelijk en eenvoudig af vanaf het LCD scherm.

3-in-1 vochtigheidsmeter

Geschikt voor: Potgrond, Aarde, Grond, Binnen, Buiten

Deze vochtindicator zorgt ervoor dat je met een simpele meter direct inzicht krijgt in drie belangrijke factoren van de grond van je plant. Deze vochtmeter meet de volgende punten:

  • pH waarde van de potgrond tussen de 3,5 en 8,0
  • Vochtigheid van de aarde tussen 1 en 10
  • Het licht tussen 0 en 2000


De meting verloopt altijd snel en zeer nauwkeurig. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een accurate meting en weet u zeker dat de grond van uw kamerplanten in topconditie is. Een ander voordeel is het feit dat deze meter geen batterij nodig heeft om te werken. U steekt de meter simpelweg minimaal 10cm diep in de grond van de pot of plantenbak en wacht tot de meting voltooid is. De resultaten kunt u gemakkelijk aflezen van het scherm.

3-in-1 vochtmeter
vochtmeter voor kamerplanten 2021

Vochtmeter voor kamerplanten 2021

Geschikt voor: Potgrond, Aarde, Grond, Binnen, Buiten

Deze vochtigheidsmeter doet gewoon wat hij moet doen. Je steekt de twee meetpinnen minimaal 10 cm in de potgrond of aarde en ontvangt direct de accurate vochtigheid van de bodem. De waarde leest u eenvoudig af van de meter. Hier wordt door middel van een wijzer aangegeven wat de vochtigheid van de bodem is.

Planten vochtmeter lieveheersbeestje

Geschikt voor: Potgrond, Aarde, Grond, Binnen, Buitens

Voor wie op zoek is naar een leuke vochtmeter om de bodemvochtigheid van zijn planten te meten, kan kiezen uit de vochtigheidsmeter in de vorm van een lieveheersbeestje. Dit model is vooral erg leuk om cadeau te doen of om samen met de kinderen de vochtigheid van de bodem mee te meten. Deze meter heeft geen batterijen nodig om te werken. U steekt de meetpin eenvoudigweg in de aarde en de meter doet zijn werk. De vochtigheid van de bodem is gemakkelijk af te lezen aan de hand van een wijzer welke de vochtigheid aangeeft.

planten vochtmeter

Hoe werkt een planten vochtmeter?

De meeste vochtmeters voor planten zijn zeer simpel te gebruiken. U steekt de meetpinnen simpelweg tot minimaal een paar centimeter in de grond om de vochtigheid van de grond te meten. Vervolgens kan u van het LCD scherm of aan de hand van de wijzer stand de vochtigheid van de aarde aflezen. Veel vochtmeters hebben geen batterijen nodig om te werken. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat de batterijen leeg zijn op het moment dat u een meting moet uitvoeren.

Hoeveel water heeft mijn plant nodig?

Je hebt de vochtigheid van de bodem gemeten en bent tot de conclusie gekomen dat je plant water nodig heeft. Maar hoeveel water moet je de plant nou geven? De hoeveelheid water die je aan een plant geeft heeft te maken met het type, grote, leeftijd en de gezondheid van je plant te maken. Daarom adviseren wij ook altijd om ervoor te zorgen dat de aarde goed vochtig is als je de plant water hebt gegeven. Om ervoor te zorgen dat je kamerplanten niet verdrinken in het water (dit kan gebeuren als je ze te veel water geeft) is het slim om gaten aan te brengen in de bodem van de pot. Hierdoor kan overtollig water gemakkelijk weglopen. Zorg er wel voor dat je de pot op een schaaltje zet anders loopt het overtollige water over je vloer of planken.

Hoe vaak moet ik mijn plant water geven?

De ene plant is de andere niet, daarom kan het verschillen hoe vaak je jouw plant water moet geven. Daarom adviseren wij altijd om goed onderzoek te doen naar de soort plant die je koopt en vraag ook altijd hoe vaak je hem water moet geven. Sommige planten kunnen goed een maand zonder water, terwijl andere planten elke week water nodig hebben. Wel is het zo dat je planten in de zomer meestal tot 2X zoveel water nodig hebben als in de winter.

Vochtigheidsmeter voor planten kopen

Wanneer u op zoek bent naar de ideale vochtigheidsmeter voor uw kamerplanten of andere planten raden wij altijd bol.com aan. Bol beschikt namelijk over een zeer groot assortiment vochtmeters voor potgrond die u kunt kopen. Aan de hand van de reviews kan u bepalen of deze meter geschikt is voor uw wensen.