Goedkope vochtmeter kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een goedkope, betrouwbare en nauwkeurige meting.

Hieronder staan enkele goedkope vochtmeters die voor minder dan €50 te koop zijn. Deze vochtmeters zijn nog steeds goed en makkelijk in gebruik, maar meten meestal alleen het vochtpercentage. Deze meters zijn dan ook ideaal voor het uitvoeren van snelle metingen.

De beste vochtmeters voor een lage prijs

goedkope vochtmeter trotec bm12

De TROTEC BM12 vochtmeter

Geschikt voor: Hout, Haardhout, Gipsplaten

De BM12 vochtmeter van TROTEC is een goedkope vochtmeter, maar laat u niet beïnvloeden door de prijs. De meter is geschikt voor hout en bouwvochtmetingen. De meter beschikt over twee meetpinnen welke u in het materiaal moet steken om de meting uit te voeren. Hierdoor ontstaat er mogelijk wel schade aan het materiaal. Vervolgens voert de meter de meting uit. De uitslag van de meting is gemakkelijk af te lezen van het display. Omdat de BM12 wordt geleverd met een hout- en bouwvochtstand is deze voor bijna alle vochtmetingen te gebruiken.

Meetbereik: 6 tot 44% ± 2%

TROTEC BM22 vochtigheidsmeter

Geschikt voor: Hout, Haardhout, Gipsplaten

De BM22 is de grote broer van de BM12 vochtmeter. De BM22 meet naast de vochtigheid van het materiaal ook nog eens de temperatuur van het materiaal. Zo krijgt u inzicht in twee belangrijke waarden. Ook is de meter standaard gekalibreerd voor verschillende bekende houtsoorten in Europa. Hierdoor hoeft u zelf niet vaak een kalibratie uit te voeren en bent u zeker van een betrouwbare meting. Om een meting uit te voeren steekt u eenvoudig weg de twee meetpinnen in het materiaal en de meter zal een meting uitvoeren. Wanneer de meting voltooid is en u de meter niet meer gaat gebruiken, plaatst u de beschermkap op de meetpinnen zodat deze niet beschadigd raken. Ook is de BM22 meter standaard uitgerust met een LED-lampje, waardoor u ook in minder goedverlichte plekken het vochtgehalte kunt bepalen.

Houtvocht meetbereik: 6 tot 44% ± 2 %

Bouwvocht meetbereik: 0,2 tot 2,0% ± 0,1%

Temperatuur meetbereik: 0 tot 40°C

trotec bm22 vochtmeter
maka 2 in 1 vochtmeter

Maka 2 in 1 digitale vochtmeter

Geschikt voor: Gispplaten, Haardhout, Hout

Bent u op zoek naar een vochtmeter zonder meetpinnen? De meetpinnen kunnen namelijk schade toebrengen aan het materiaal wat u wilt meten. De vochtmeter van Maka biedt uitkomst: deze goedkope vochtmeter werkt namelijk met een sensor en niet met meetpinnen. Hierdoor zal er geen schade ontstaan aan het materiaal. Maakt u zich echter geen zorgen om beschadiging aan het materiaal, wanneer u bijvoorbeeld de vochtigheid van haardhout meet, dan kan u uiteraard ook de meting uitvoeren met behulp van de twee meetpinnen. Bij gebruik van de meetpinnen zal de meting veel nauwkeuriger zijn dan wanneer u de sensor gebruikt. Wanneer de meting voltooid is, leest u de resultaten eenvoudig af van het verlichte digitale scherm. Hierdoor is de meter ook te gebruiken in slecht verlichte plekken. De Maka meter wordt standaard geleverd met twee AAA batterijen waardoor de meter meteen te gebruiken is. De batterijen gaan zes uur mee. Ook krijgt u bij aanschaf een handige opberghoes, zodat de meter beter beschermt is tegen schade.

Meetbereik hout – 5-50%

Meetbereik bouwmaterialen – 1,5-33%

Meetbereik tempratuur – 0-40°C

Vochtigheidsmeter van Brennenstuhl

Geschikt voor: Hout, Brandhout, Gipsplaten, Beton, Bakstenen, Behang

De kleine en compacte vochtigheidsmeters van Brennenstuhl zijn erg geliefd onder professionals. Dit komt omdat de meters redelijk goedkoop zijn en ook nog eens erg robuust. De meter werkt met twee meetpinnen welke u in het materiaal steekt om de meting uit te voeren. Let er wel op dat hierdoor schade kan ontstaan aan het materiaal waarop u de meting uitvoert. De resultaten van de meting zijn af te lezen van een digitaal LCD scherm. Als de meting afgerond is, plaatst u de beschermkap weer op de meetpinnen om deze te beschermen tegen mogelijke schade.

Meetbereik van hout: 5 – 50%

Meetbereikbouwmaterialen 1,5 – 33%

Zijn goedkope vochtmeters van goede kwaliteit?

De meeste vochtmeters onder de €50 zijn van uitstekende kwaliteit. De meeste meters zijn compact en makkelijk in gebruik. Ook bieden sommige vochtigheidsmetersmeters de mogelijkheid om zowel het vochtigheidspercentage als de temperatuur van het materiaal te meten.

Goedkope vochtmeters zijn makkelijk te bestellen

Als u een goedkope vochtmeter wilt kopen, adviseren wij iedereen om gebruik te maken van Bol.com. Bol heeft namelijk een zeer groot en divers assortiment aan vochtmeters om uit te kiezen. Hierdoor kunt u verschillende vochtmeters met elkaar vergelijken en gaat u altijd met een goed gevoel over tot aankoop.