Vochtmeter voor de caravan kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een betrouwbare en nauwkeurige meting voor in de camper.

Wanneer je met je caravan of camper op vakantie gaat, is het belangrijk dat je caravan niet te vochtig wordt. Wanneer de caravan te vochtig wordt, kan er schimmel ontstaan. Ook is het niet comfortabel in een vochtige camper. Hieronder hebben wij de beste vochtmeters voor de camper voor u op een rijtje gezet.

De beste vochtmeters voor campers

Qitch & Quisine digitale vochtmeter

Qitch & Quisine digitale vochtmeter

Geschikt voor: Camper, Caravan, Huis

De digitale vochtmeter van Qitch & Quisine is gemaakt om het vochtgehalte van de lucht in de caravan te meten. De meter zet u eenvoudigweg neer op een geschikte plek en de luchtvochtigheid leest u eenvoudig af van het LCD scherm. Naast het feit dat deze vochtmeter de vochtigheid van de lucht meet, meet deze ook meteen de temperatuur. Hierdoor weet u altijd precies wat de vochtigheid en de temperatuur is van uw caravan of camper. De vochtigheidsmeter is buitengewoon licht met een gewicht van maar 27 gram. Dit zorgt ervoor dat de meter ook makkelijk te verplaatsen is en door zijn kleine ontwerp ook bijna overal te past. De vochtigheidsmeter wordt inclusief batterijen geleverd.

Datoza® thermo luchtvochtigheidsmeter

Geschikt voor: Camper, Caravan, Huis

De luchtvochtigheidsmeters van Datoza zijn zeer goede vochtmeters voor in de camper. Deze meter meet niet alleen de vochtigheid maar ook de temperatuur. U kan de meter bijna overal neerzetten vanwege het compacte ontwerp. De meter zal al binnen 10 seconden nadat u de meter aan hebt gezet een nauwkeurige meting uitvoeren. U weet zo meteen wat de vochtigheid en de temperatuur van uw caravan of camper is. De vochtigheid is dankzij het goed verlichte scherm goed af te lezen. Ook komt dit model met de mogelijkheid van achtergrondverlichting. Hierdoor kan u ook wanneer het donker is de gegevens aflezen. Wanneer u niet precies weet hoe u de vochtigheidsgegevens moet interpreteren, geeft de meter direct een indicatie van het comfortniveau. Zo geeft de meter aan wanneer het de droog of te vochtig is, waardoor u meteen weet waar u aan toe bent. De meter wordt met 2 AAA batterijen geleverd, zodat u de meter meteen vanuit de doos kunt gebruiken.

Temperatuur meetbereik: -50°C ~ 70°C

Temperatuur nauwkeurigheid: ± 1° C

Vochtigheid meetbereik: 10%~99%

Vochtigheid nauwkeurigheid: ± 2%

Datoza thermo luchtvochtigheidsmeter
stadler form vochtigheidsmeter

Stadler Form vochtigheidsmeter voor de caravan

Geschikt voor: Camper, Caravan, Huis

De vochtmeters van Stadler Form zijn te herkennen aan hun strakke ontwerp en grote schermen. Door deze grote schermen is de vochtigheid altijd goed af te lezen. Deze meter meet niet alleen de vochtigheid van uw caravan, maar ook direct de temperatuur. Door het moderne design en een gewicht van maar 70 gram, kan deze meter vrijwel overal staan. De meter geeft u ook een indicatie over het comfortniveau van de ruimte. Zo krijgt u een melding wanneer de ruimte te koud of te warm is, maar ook wanneer de ruimte te vochtig of juist te droog is. Hierdoor heeft u in één oogopslag zicht op het comfort van de ruimte. De meter wordt standaard inclusief batterijen geleverd. Hierdoor is de meter direct te gebruiken wanneer u hem uit de doos haalt.

Bereik vochtigheid: 25% / 98% (±3 %)

Bereik temperatuur: -10°C / +50°C (±1°C)

Greenure digitale thermometer luchtvochtigheidsmeter

Geschikt voor: Camper, Caravan, Huis

De meter van Greenure is te herkennen aan haar rechthoekige design. Hierdoor kan u de meter mooi op een plank zetten. De meter meet naast de vochtigheid ook de temperatuur. Beide gegevens worden op een mooi groot scherm weergegeven. Bovendien geeft deze meter ook de datum en tijd weer, waardoor u met een snelle blik weer helemaal op de hoogte bent van de tijd, datum, vochtigheid en temperatuur. Wanneer de vochtigheidsmeter een meting uitvoert, zal deze ook een indicatie van het comfortlevel geven. Batterijen heeft u met de vochtigheidsmeter van Greenure niet nodig, de meter heeft een ingebouwde lithiumbatterij. Deze is eenvoudig op te laden en wanneer de meter volledig opgeladen is, gaat hij een half jaar mee. Dit maakt deze meter een milieuvriendelijke keuze boven de vochtmeters die wel een batterij nodig hebben.

Temperatuur meting: -10 ~ 65℃ ±1°C

Luchtvochtigheid meting: 10% ~ 99% RH ± 3% RH

greenure digitale luchtvochtigheidsmeter

Welke vochtmeter moet ik hebben voor mijn caravan?

Wij krijgen deze vraag heel vaak en willen daarom een goed en gedegen antwoord op deze vraag geven om je verder te helpen met het kiezen van de juiste vochtmeter voor je caravan. De eerste vraag die je moet stellen is, waarvoor wil ik de vochtmeter gebruiken? Wil je een meter die inzicht geeft in de vochtigheid binnen de caravan of camper of vermoed je dat je vocht in je dak hebt zitten en wil je dit weten. Het antwoord op deze vragen is het belangrijk omdat je dan beter weet welke vochtigheidsmeter het beste voor jou is. Ook zijn vochtigheidsmeters die als doel hebben de vochtigheid in de caravan te meten goedkoper dan speciale vochtmeters die vocht op moeten sporen in de wanden of het dak van je caravan of camper.

Hoe meet je vocht in een caravan?

Om het vochtigheidspercentage van je caravan of camper te meten heb je een vochtmeter nodig. Deze bestaan in twee verschillende varianten. Zo heb je een meter met meet pinnen en een meter zonder meet pinnen. De meet pinnen moet je in de wand of het plafond van de caravan steken, wat blijvende schade met zich meebrengt. Hou hier rekening mee. Hieronder volgt een stappenplan voor het uitvoeren van een meting in de caravan.

  • Afhankelijk van het soort meter moet je de klep verwijderen om de pinnen zichtbaar te maken
  • Vervolgens steek je de pinnen of houdt je het meetelement tegen de wand of het plafond aan
  • Laat de meter de meting uitvoeren. Dit kan soms enkele seconden duren
  • Lees het vochtigheidspercentage eenvoudig af van het digitale display

Waarom voer je een vochtmeting uit in je caravan?

Wanneer er te veel vocht ophoopt in je caravan of camper, kan dit ervoor zorgen dat er schimmels gaan groeien in je caravan. Dit is niet goed voor de gezondheid en daarom is van groot belang om ervoor te zorgen dat het vochtpercentage van de caravan niet al te hoog wordt. Een vochtmeting voor je uit om te bepalen wat het vochtpercentage van je caravan is en of dit naar beneden gebracht moet worden. Meestal kan je met een goede vochtmeter zelf een meting uitvoeren om inzicht in het vochtpercentage te krijgen, maar er zijn ook bedrijven die zich gespecialiseerd hebben is deze klus. Wij adviseren om meermaals een vochtmeting uit te voeren om zo het vochtpercentage optimaal te houden.

Hoe houd je vocht uit je de caravan?

Om het vochtpercentage van je caravan optimaal te houden, is het belangrijk dat het overtollige vocht zijn weg naar buiten kan vinden. Een gemakkelijke manier om dit voor elkaar te krijgen is door de caravan goed te ventileren. Ventileren zorgt er namelijk voor dat het vocht gemakkelijk naar buiten kan en zich dus niet ophoopt in de caravan waar het voor schimmel kan zorgen. Dit is te bereiken door ramen en deuren open te zetten. Ook kan je een raam op de kierstand zetten tijdens de nacht om zo extra vocht af te voeren.

Vochtmeter voor de camper kopen?

Wanneer u opzoek bent naar een goede vochtmeter voor de camper of uw caravan, raden wij altijd Bol.com aan. Bij Bol weet u namelijk vrijwel zeker dat er voldoende aanbod is voor een goede prijs en dat u een goede keuze maakt. Ook bezorgt Bol vrij snel.