Vochtmeter voor hout kopen bij vochtmeterkopen.nl

Voor een betrouwbare en nauwkeurige meting van uw hout.

Wanneer je klaar bent met verbouwen, een lekkage vermoed of brandhout in de kachel wil stoppen, is het fijn om te weten wat de vochtigheid van het hout is. Gelukkig zijn er houtvochtmeters op de markt die je hierbij kunnen helpen. Zodoende weet je of je hout droog genoeg is om te verbranden in de kachel of dat er echt sprake is van lekkage. Hieronder hebben wij enkele houtvochtigheidsmeters voor je op een rijtje gezet.

De beste houtvochtmeters

digitale vochtmeter voor brandhout

Digitale houtvochtmeter incl. batterijen

Geschikt voor: Hout, Bamboe, Brandhout, Openhaardhout

Deze digitale vochtmeter voor openhaardhout is perfect geschikt voor wanneer je snel een eenvoudig het vochtigheidsgehalte van je hout wilt bepalen. De vocht meter beschikt over een digitaal display waarop de vochtigheid af te lezen is. De meting gebeurt door de twee meetpinnen in het hout te steken en op de knop te drukken. Doordat je de pinnen in het haardhout steekt, kan je preciezer het vochtgehalte van het hout bepalen. Wel moet je er dus rekening mee houden dat het gebruik van deze meter schade toebrengt aan het hout. Met brandhout is dat geen probleem aangezien je het hout toch verbrand.

Meetbereik: 5% tot 40%

Nauwkeurigheid: 1%

Digitale vochtmeter voor haardhout en brandhout

Geschikt voor: Brandhout, Openhaardhout, Papier, Katoen, Bamboe

Deze digitale vochtmeter verschilt niet veel van de houtvochtigheidsmeter die we hierboven hebben besproken. Alleen beschikt deze meter over vier meetpinnen. Hierdoor is de meting nog nauwkeuriger, de foutmarge bedraagt namelijk minder dan 1%. Dit maakt deze meter dan ook uitermate geschikt voor het meten van brandhout en voor schilderwerk. De meting gebeurt zoals gezegd door de vier meetpinnen. Deze meetpinnen worden in het hout gestoken en vervolgens drukt u op de knop. De meter gaat nu aan het werk en laat binnen een korte tijd de vochtigheid van het hout op het digitale LCD scherm zien. Ook is deze vochtmeter uitgerust met een energiebesparingsmodus. Deze bespaarmodus zorgt er namelijk voor dat de vochtigheidsmeter zichzelf uitschakelt als deze enkele minuten ongebruikt is. Dit zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat. Ook ontvang u bij deze vochtmeter voor hout een mooie bijpassende etui.

Meetbereik: 5 – 40%

Nauwkeurigheid: 1%

vochtmeter voor brandhout
DW4Trading digitale vochtmeter voor brandhout

DW4Trading Digitale vochtigheidsmeter

Geschikt voor: Hout, Bamboe, Brandhout, Openhaardhout

Deze ergonomische vochtmeter ligt heerlijk in de hand tijdens het meten van het vochtgehalte van het hout. Deze meter beschikt over een groot LCD scherm waardoor u het vochtgehalte goed kan aflezen. Deze meter wordt standaard geleverd met kalibraties voor 4 verschillende soorten hout:

  • Teakhout
  • Beukenhout
  • Essenhout
  • Dennenhout

Mede hierdoor hoeft u zelf niet eerst de meter te kalibreren voordat u deze gaat gebruiken. Wanneer u deze meter gaat gebruiken verwijderd u eerst de beschermkap van de meetpinnen. Vervolgens drukt u op de aan-uitknop op de meter op te starten. Selecteer vervolgens de houtsoort welke u wilt gaan meten. Nu steekt u de meetpinnen in het hout. Hierdoor meet u het vochtgehalte binnen in het hout en de vochtmeter voert zijn meting uit.

Meetbereik: 0 – 99,9%

Resolutie: 0,1%

Nauwkeurigheid: ± 0,5%

LifeGoods digitale houtvochtigheidsmeter

Geschikt voor: Hout, Brandhout, Haardhout, Bamboe, Katoen, Papier

De Lifegoods vochtmeter is een perfecte keuze voor de professional. Deze meter meet namelijk niet alleen de vochtigheid, maar ook de temperatuur. Deze houtvochtmeter is eenvoudig in het gebruik. U steekt simpelweg de meetpinnen in het hout om de meting uit te voeren. Het resultaat van de meting leest u eenvoudig af vanaf het verlichte LCD scherm. Deze meter wordt standaard geleverd met batterijen en een mooie opbergetui. Ook schakelt deze meter zich automatisch uit na enkele minuten ongebruikt te zijn. Hierdoor zullen de batterijen niet zo snel leegraken.

Meetbereik van de vochtmeter: 0,0 ~ 60,0%

Nauwkeurigheid: ± 2%

LifeGoods digitale houtvochtigheidsmeter

Hout vochtmeter kopen doet u eenvoudig en snel

Wanneer u de beste houtvochtmeter wilt kopen, adviseren wij altijd bol.com. Bol beschikt namelijk over een groot assortiment hout en brandhout vochtmeters. Hierdoor weet u zeker dat u altijd de juiste keuze maakt wanneer het op uw aankoop aankomt. Ook de Welkoop biedt voldoende vochtmeters voor hout aan.